SunRace își are originea în Taiwan în 1972, oferind inițial produse de bază, în special în America de Nord și de Sud. Boom-ul vânzărilor de MTB a dus la o expansiune rapidă. Douăzeci și cinci de ani mai târziu, a devenit clar că o creștere ulterioară va rezulta doar din componente de nivel superior și astfel a început procesul de promovare a gamei de produse pe piață.

Această procedură s-a accelerat după achiziționarea furnizorului de articole cu butuc intern Sturmey-Archer în 2000. Sturmey-Archer a fost stabilită pentru prima dată în Anglia în 1902 când au inventat butucul de transmisie intern cu 3 trepte. Achiziționarea Sturmey-Archer a însemnat că SunRace avea acum un punct de sprijin puternic în Europa cu compania lor de vânzări și distribuție din Olanda. Furnizarea pieței europene a cerut specificații la niveluri mai ridicate, ducând la investiții mari în inginerie și cercetare și dezvoltare.

Produsele SunRace sunt acum specificate de cei mai mari producători de biciclete din lume și sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în piața secundară. Pe lângă gama de cataloage, SunRace și-au folosit întotdeauna expertiza în cercetare și dezvoltare în cooperare cu OEM, pentru a crea produse personalizate. Această gamă largă a ajutat Sunrace să devină un jucător important în industria bicicletelor la nivel mondial.

Oferirea de valoare la timp, rămâne principiul de bază.