KROSS este o poveste fascinantă a unei afaceri și a fondatorului său vizionar, Zbigniew Sosnowski, care a decis să împărtășească dragostea sa pentru biciclete cu polonezii.

Nu toate afacerile din anii 1990 erau obligate să reușească. Zbigniew a decis să-și încerce norocul și a deschis un magazin pentru biciclete în Przasnysz. Și-a dat seama că bicicleta urma să devină o parte inseparabilă a vieții de zi cu zi a polonezilor în anii următori. Ani de muncă grea și credința fermă că toată lumea poate deveni ciclist au transformat Kross dintr-un mic magazin de biciclete într-un producător de vehicule cu două roți în Europa.

O privire mai atentă asupra istoriei companiei arată că a cunoscut o creștere deosebit de dinamică în 2000, când a fost construită o fabrică modernă în Przasnysz. Fabrica a inclus soluții IT de ultimă generație pentru gestionarea optimă a asamblării și depozitării bicicletelor. Această investiție a permis consolidarea procesului de producție în Polonia și a dus la o creștere dinamică a afacerii.

Noua calitate, design-urile, cadrele și componentele permit Kross să concureze cu mărcile de biciclete avansate tehnologic și populare din întreaga lume.

Cu toate acestea, Zbigniew nu a dorit niciodată să devină doar un alt producător de biciclete. La începutul noului mileniu, gama largă de biciclete a fost extinsă încet, adăugând modele rafinate de biciclete performante. Cu timpul, a fost dezvoltată gama PRO de biciclete de munte, cross și rutier.