Pearl iZUMi

50 DE ANI DE PEARL IZUMI
În urmă cu mai bine de 50 de ani, la Tokyo, un tată a produs prima îmbrăcăminte de curse de biciclete din Japonia pentru fiul său, un rider promițător. Astăzi, PEARL iZUMi USA, Inc. a evoluat în cea mai importantă linie din lume de îmbrăcăminte sportivă de calitate tehnică, performantă.

Numele PEARL iZUMi USA, Inc. este derivat din bijuteria „perla” și o zonă a Japoniei cunoscută pentru apa limpede „Izumi”. Tradus literal, numele nostru înseamnă „fântâna de perle”.

Linia este distribuită în Statele Unite din 1981. PEARL iZUMi USA, Inc. a sponsorizat echipa națională a SUA (echipa care a câștigat nouă medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1984) și mai multe echipe comerciale importante la mijlocul anilor optzeci. Prin aceste asociații și performanța reală a produselor PEARL iZUMi USA, Inc.,

În 1989, compania a achiziționat licența pentru piața din SUA. Acest lucru a permis ca produsul să fie dezvoltat în afara Japoniei, combinând cele mai bune tehnologii de îmbrăcăminte de performanță din Est și Vest. Cu ajutorul unui personal intern excelent și al unei forțe de vânzări din afara a peste 40 de persoane, compania a dezvoltat PEARL iZUMi USA, Inc. într-una dintre cele mai respectate mărci din SUA.

Focalizarea liniei PEARL iZUMi USA, Inc. rămâne dedicată satisfacerii nevoilor pasionaților serioși de sport. Planul pe termen lung al companiei pentru marca PEARL iZUMi USA, Inc. a fost să își consolideze poziția în ciclism și să aplice aceeași formulă de calitate, inovație și performanță tehnică în alte categorii sportive. Aceste categorii includ acum cu succes schi fond, triatlon, duatlon, alergare și alte activități sportive în aer liber.

În vara anului 1991, compania a câștigat licența și drepturile de distribuție pentru aproape întreaga lume, cu excepția Asiei. O nouă distribuție a fost deja stabilită în 14 țări.

În 1997, compania a achiziționat marca și mărcile comerciale PEARL iZUMi USA, Inc. pentru SUA. Acest lucru va asigura o oportunitate continuă pentru brand.