Schwalbe este o marcă a companiei Ralf Bohle GmbH, companie germană producătoare de anvelope pentru biciclete, scutere și scaune cu rotile. Compania este o afacere de familie (Mittelstand), aflată la a treia generație. Schwalbe produce anvelope pentru o gamă largă de vehicule, dar este cunoscută cel mai bine pentru anvelopele destinate ciclismului turistic (gama Marathon). Compania satisface și cererea pentru anvelope de mărime mică, de genul 16" (Brompton) sau 20" (BMX), aflate de obicei în afara interesului marilor producători de anvelope de bicicletă.

Sediul Schwalbe se află în Reichshof-Wehnrath lângă Cologne, Germania, iar fabricarea propriu-zisă a anvelopelor se desfășoară în Indonezia, în parteneriat cu compania coreeană PT Hung-A.

SCHWALBE = specialistul în anvelope pentru biciclete.

Indiferent dacă aveți o bicicletă de oraș, o bicicletă de turism, o bicicletă de șosea, o bicicletă gravel sau MTB: anvelopele afectează experiența de mers ca nicio altă componentă a bicicletei. Alegerea anvelopei nu numai că determină cât de bine prinde roata solul, ci influențează și cât de ușor și confortabil se rulează bicicleta. În mod ideal, anvelopa combină caracteristici precum aderența maximă, kilometraj ridicat, proprietăți optime de rulare, greutate redusă și rezistență fiabilă la perforare. Sună tehnic? Suma acestor proprietăți este tangibilă pentru fiecare ciclist: ca o experiență optimă de mers. Schwalbe lucrează pentru a perfecționa și îmbunătăți continuu această senzație - zi de zi.