Reguli privind încălțămintea de ciclism pe care trebuie să le știi

Când vine vorba de ciclism, există atât de multe lucruri la care trebuie să te gândești. Alegerea bicicletei, cumpărarea accesoriilor potrivite și chiar și ce șosete vei purta. Dar cum rămâne cu picioarele tale? Să recunoaștem: Ciclismul poate fi dificil pentru picioarele tale - mai ales dacă ești începător sau ai stat departe de el o vreme. Dacă ai pielea sensibilă sau te confrunți frecvent cu iritații și bășici atunci când pedalezi, citește mai departe câteva sfaturi de specialitate pentru a-ți păstra picioarele fericite și sănătoase atunci când pedalezi.


Nu ignorați mărimea pantofilor.

Bicicliștii sunt renumiți pentru faptul că pedalează în orice pantofi pe care îi găsesc în fundul dulapului. Dar, ceea ce s-ar putea să nu realizați este că mărimea greșită a pantofilor poate provoca disconfort și chiar vă poate afecta piciorul. Așadar, pentru a preveni durerea și rănile inutile, asigurați-vă că aveți mărimea potrivită pentru piciorul dumneavoastră. Regula generală este să vă potriviți mărimea piciorului la mărimea pantofului și nu invers. Atunci când încercați pantofii, asigurați-vă că există suficient spațiu în zona degetelor și în jurul călcâiului. Atentie, diferenta marimilor fata de incaltamintea obisnuita poate fi uneori chiar cu 2 numere. Dacă nu există, înseamnă că pantoful este prea mic si pot aparea diverse probleme, precum dureri musculare, crampe si nu in ultimul rand discomfortul calatoriei pe bicicleta.


Căutați materiale respirabile

Atunci când vă cumpărați pantofi și șosete de ciclism, căutați țesături care sunt respirabile. Piciorul este o parte foarte activă a corpului dumneavoastră și are nevoie de o bună ventilație. Așadar, alegeți țesături care să vă lase picioarele să respire. Cele mai bune țesături pentru pantofii de ciclism sunt cele sintetice, care sunt ușoare și care elimină umezeala. Pentru șosete, puteți opta pentru bumbac, material sintetic sau un amestec din cele două. Bumbacul este rezistent, dar nu îndepărtează umiditatea de pe piele. Țesăturile sintetice, pe de altă parte, sunt ușoare și foarte bune la evacuarea umidității.

Verifică-ți regulat crampoanele și pedalele.

Pedalele uzate sau defecte ar putea, de asemenea, să vă facă să alunecați de pe pedale, ceea ce ar putea duce la rănire. În ceea ce privește crampoanele, ar trebui să le verificați și pe acestea în mod regulat. Dacă observați că sunt slăbite sau uzate, este o idee bună să le înlocuiți. Astfel, vă veți asigura că acestea oferă suport și vă vor ajuta să preveniți rănirea. Pentru o utilizare mai lunga si eficienta a echipamentului este importanta intretinerea acestuia cu solutii adecvate. Solutie de curatat antibacteriana pentru echipamentele training de uz interior, potrivit pentru mai multe tipuri de suprafete: aluminiu, otel inoxidabil, plastic, vinil etc.

Purtați pantaloni sau mâneci largi pentru a preveni iritațiile.

Dacă pielea dumneavoastră este sensibilă, ați putea observa că se irită atunci când pedalați. Acest lucru s-ar putea datora frecării, care poate fi cauzată de coapsele tale care se freacă de piele. Pentru a preveni acest lucru, puteți purta pantaloni scurți de ciclism sau pantaloni largi care vă protejează pielea de frecarea cu bicicleta. Dacă nu purtați îmbrăcăminte de ciclism, puteți preveni iritațiile și prin purtarea de mâneci lungi care să vă acopere pielea.

Nu uitați de șosete de bună calitate.

Partea exterioară a pantofilor de ciclism ar putea veni cu suport, dar interiorul nu. Acest lucru poate pune presiune pe picioare, ceea ce poate provoca disconfort și chiar durere. Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple, poți opta pentru șosete de bună calitate. Când mergeți cu bicicleta, puteți opta pentru șosete până la genunchi sau până la gleznă, care vă oferă suportul de care aveți nevoie. Șosetele pentru ciclism sunt concepute pentru a vă menține picioarele uscate și confortabile. De asemenea, sosetele speciale pentru ciclism sunt confectionate dintr-un material care îndepărtează umezeala de pe picioare si scopul lor este sa faca plimbarea cu bicicleta cat mai placuta.

Articole similare

Cum sa-ti alegi MTB-ul potrivit
Cum sa-ti alegi MTB-ul potrivit
Ce este un Mountain Bike? Bicicletele de tip Mountain Bike (MTB) sunt versatile si rezistente, create pentru suprafete de tip off-road. Exista o varietate enorma de MTB-uri disponibile,...
Ghidul micului biciclist
Ghidul micului biciclist
Ghidul micului biciclist sau cum sa alegem bicicleta adecvata pentru copilul nostru Trebuie sa va marturisesc ca si eu, in urma cu opt ani imi puneam aceeasi intrebare. Acum, trecut fiind prin...
Clasificarea bicicletelor CUBE
Clasificarea bicicletelor CUBE
CLASIFICARE: CATEGORIA 0 Biciclete pentru copii cu dimensiunea roții între 12“-24“ Biciclete pentru copii pentru drumuri asfaltate precum: drumuri asfaltate neutilizate de vehicule cu...