Suportul de bicicleta pentru transport, o dilema de sezon

Suportul de bicicleta pentru transport, o dilema de sezon

Se apropie sezonul plimbarilor cu bicicleta si fiecare dintre noi asteptam cu nerabdare momentul in care vom putea pleca spre munte cu noile sau mai vechile biciclete achizitionate. Pentru acel moment avem insa nevoie de un sistem sigur, usor de folosit si prietenos la montare sau demontare pe/de pe masina.

Alegerea suportului de bicicleta este o dilema si de multe ori o piatra de incercare pentru cei mai putin tehnici dintre noi. Echipa BikeXcs va incerca in cele ce urmeaza sa va usureze pe cat posibil luarea unei decizii. Asa ca, ….incepem:

Tipuri de suporturi auto pentru bicicleta:

In acest moment sunt in mai toate magazinele de biciclete si nu numai o multitudine de modele de suporturi pentru transportul bicicletelor cu automobilul. Nu voi insista pe branduri si pe calitatea lor, desi cu siguranta toata lumea stie ca exista suporturii Thule si restul. Acestia trebuie alesi in functie de masina si de bicicleta sau bicicletele detinute.

Suport auto pentru bicicleta cu montare pe plafon

Acest tip de suport este cel mai raspandit, este usor de folosit pentru ca se poate lasa pe masina tot sezonul si nu este nevoie sa fie montat si demontat dupa fiecare tura. Are avantajul sigurantei in caz de accident din spate, fiind recomandat si la viteze mai mari (intre 110-150km/h). Deasemenea permite folosirea portbagajului auto fara sa incomodeze in niciun fel. Inconvenientul acestui tip de suport este ca bicicleta trebuie ridicata destul de mult iar cand sunt 3 sau 4 biciclete de urcat, la cele de pe centru masinii trebuie inca o pereche de maini pentru ajutor. In plus, daca bicicleta este full suspention exista riscul sa nu se poata pune in suport din cauza shockului spate si a grosimi cadrului in zona de prindere, iar la bicicletele cu cadru de carbon utilizarea trebuie facuta cu mare grija pentru ca o strangere a bratului de prindere prea…barbateasca poate fisura cadrul la viteze mari. Atentie mare sa nu uitati ca ‘’bijuterile’’ sunt pe masina la intrarea in parcari subterane pentru ca distrugerea lor poate sa fie totala.

In consecinta recomandam acest tip de suport de bicicleta pentru biciclete cu cadru din aluminiu, nu foarte grele sau pentru copii. Ele sunt indicate pentru autoturisme si nu pentru SUV-uri pentru ca este foarte greu de urcat pe plafon. Bicicletele electrice NU SE POT MONTA in acest tip de suporturi. Riscul sa se rupa este foarte mare.

 

Suport auto pentru bicicleta cu prindere de carlig in consola

Acest tip de suport este indicat pentru orice automibil cu carlig de remorcare si nu necesita priza pentru stopuri suplimentare. Este un suport sigur, usor de montat si demontat, permite folosirea portbagajului prin rabatare chiar daca sunt bicicletele pe el. Recomandat pana la viteze de 150km/h si cu sistem antifurt este varianta cea mai economica pentru transportul a maxim 4 biciclete.

Dezavantajele acestui tip de suport sunt ca bicicletele de dama (cu cadrul cazut) nu pot sta pe suport, bicicletele full suspention se pozitioneaza mai greu pe el dar se pot pune in final si nu este recomandat bicicletelor electrice din cauza greutatii lor. In plus, in caz de accident din spate bicicletele sunt total expuse.

 

Suport auto pentru bicicleta cu prindere de carlig cu platforma

Acesta este tipul de suport cel mai sigur pentru orice tip de bicicleta. Este singurul indicat pentru transportul bicicletelor electrice si a celor cu cadru de carbon. Usor de montat si demontat, permite folosirea portbagajului prin rabatare chiar cu bicicletele in suport si poate fi folosit si de persoane mai scunde sau cu o forta in brate mai scazuta.

Dezavantajul este doar pretul si faptul ca masina trebuie sa fie echipata cu carlig de remorcare si priza pentru stopuri suplimentare. Greutatea (in jur de 20kg) poate sa constituie si ea un mic dezavantaj.

Acest model de suport pentru bicicleta il recomandam pentru orice tip de bicicleta si autovehicul.

 

Suport auto pentru bicicleta cu prindere de haion

Acest tip de suport bicicleta pentru transport este cel pe care-l recomandam cel mai putin deoarece are mai multe inconveniente decat avantaje. Avantajul principal este pretul mai redus si faptul ca nu trebuie ca masina sa aiba carlig de remorcare, fiind relativ usor de montat si demontat. Dezavantajele insa sunt multiple, incepand cu faptul ca daca se pun 3-4 biciclete cu o greutate medie de 14kg, la viteza si vant se poate deforma haionul sau fisura luneta masinii. In plus bicicletele electrice nu se pot pune pe el, la fel si cele de dama.

In consecinta, acest tip de suport il recomandam doar pentru biciclete foarte usoare (10-12kg) si nu mai mult de doua, pentru situatii in care nu se poate monta carlig de remorcare pe masina.

Acestea fiind spunse, si cu speranta ca v-am fost de ajutor, va asteptam pe site-ul BikeXcs si in magazinele noastre din Bucuresti, unde consultatii nostri va pot recomanda exact produsul de care aveti nevoie la cel mai mic pret posibil.

 

Spor la pedalat in noul sezon!

BikeXcs Team