Cannondale Scalpel Si - Se lanseaza noua generatie

Cannondale Scalpel Si - Se lanseaza noua generatie

Premiera! Cannondale Scalpel Si


Cannondale schimb? cursul bicicletelor de Cross-Country cu debutul noului model Scalpel-Si

Cannondale a anuntat evolutia revolutionara a noului model XC full suspension de competitii, Scalpel Si. Construit special pentru a aborda modificarile constatate la competitiile de cross-country din Cupa Mondiala, modelul Scalpel-Si ofera un avantaj competitiv de la inceputul cursei si pana la finalul acesteia. Bicicleta a fost prezentata in cadrul evenimentului Riva Bike Festival din Lake Garda, Italia.

In ultimii ani, competitiile de cross-country au fost intr-o continua schimbare. Cararile devin din ce in ce mai inclinate iar coborarile mai abrupte. Asadar, nu este loc de greseala iar pentru a castiga, nu este de ajuns o bicicleta usoara si rigida, ai nevoie de o manevrabilitate si un control ridicat. Inginerii si designerii de la Cannondale au luat aceasta provocare, combinand geometria vizionara cu tehnologia noastra System Integration Design, creand astfel performanta necesara pentru abordarea noilor trasee. Modelul Scalpel-Si este construit pentru scena mondiala, a declarant Scott Rittschof, Senior Vice President al Global Marketing si Product Development pentru Cannondale.

Cannondale are o istorie foarte bogata in ce priveste folosirea inovatiei si tehnologiei, pentru dezvoltarea bicicletelor XC de inalta performanta, utilizate de sportivii sai.

Scalpel-Si este dezvoltat utilizand abordarea tehnologiei System Integration (Si), unde componentele cheie precum angrenajul, furca si cadrul sunt toate dezvoltate impreuna. Patentul tehnologiei transmisiei offset Ai (Asymetric Integration), ofera cel mai scurt chainstay din ciclismul montan, pentru o tractiune a rosii spate de neegalat si o manevrabilitate rapida, fara a sacrifica spatiul dintre roata si cadru sau de a fi limitat in folosirea unei transmisii cu o singura foaie. Prin combinarea chainstay-ului foarte scurt, a tehnologiei Ai offset si a legendarei constructii a carbonului BallistTec, Cannondale reuseste sa ofere cea mai usoara, rigida si rezistenta bicicleta full-suspension de cross-country de pe piata.

Cannondale introduce OutFront Steering Geomentry (geometria orientata spre fata) care combina unghiul de atac (Head Angle) de 69.5 al modelului Scalpel-Si cu offset-ul furcii de 55mm, disponibil doar pe Lefty. Aceasta tehnologie patentata ofera ciclistului tot ce este mai bun: un unghi de atac lejer, pentru stabilitate si pentru atacarea noii generatii de trasee tehnice. Performantele sunt de asemeni sporite, datorita furcii Lefty, cea mai usoara, rigida, rezistenta si precisa furca din lume.

Cele doua modele de dama Scalpel-Si vin cu roti de 27.5  dar ofera aceeasi atitudine si performanta, folosind aceleasi tehnologii patentate, System Integration (Si) si Asymetric Integration (Ai). Acestea sunt dotate cu furca Lefty si un pachet de piese atent selectate, pentru o experienta perfecta!

Scalpel-Si va fi disponibil in 10 variante de echipari/culori, cu preturi intre 3.000 usd si 12.000 usd.

Intreaga colectie Cannondale este disponibila la magazinul de biciclete BikeXCS!