Impreuna cu tine!

Impreuna cu tine!

Este o seara torida de vara, ma intorc spre casa in timp ce soarele apune fara vant intr-un oras topit, fara nici macar o adiere atat de dorita.

In metroul de seara lume multa, caldura mare si mirosuri diverse de la cele mai fine la cele mai……dure. Ma tarasc aproape spre blocul meu ce pare o fata morgana unduind in caldura de seara precum iluziile in Sahara. In fata mea se vede o usa de boutique luminata, deschisa. In prag sta “nea Gigi” ma priveste lung, zambitor si se intoarce in magazin cauta ceva in timp ce eu ajung la usa. Vine spre mine cu o bere rece, de la gheata o desface brusc si mi-o intinde fara o vorba. O beau pe nerasuflate si lichidul rece are efect imediat, imi da viata. Ii multumesc si incepem o discutie aleator despre fotbal, filme, politica si retur. Injuram vartos tot ce ne supara nici nu stiu cand au trecut 30 minute, placute. La plecare mai cer 2 beri pentru acasa, achit si spun ca ne vedem maine seara cam pe la aceiasi ora.  

Ati trait asa ceva? Daca da, bucurati-va pentru ca in curind nu va mai exista. Nea Gigi poate fi oricine : patrono-vanzatorul de la magazinasul din colt, de la pizzeria aia mica din intersectie sau mecanicul de biciclete, ei incet dar sigur sunt sufocati de mall-uri si supermaketuri si vor disparea din drumul nostru catre casa.

Am evoluat si ne credem educati, informati si foarte inteligenti cand cumparam o bere din supermarket cu 50 bani mai ieftin ca la nea Gigi ce daca este calda, o bagam la rece. Ce daca mi-o da un individ care nu stie cum ma cheama o beau eu cand vreau la tv. Uitam insa de rolul taifasului, minutele care te descarca de problemele de zi cu zi si ajungi acasa un pic mai usurat. Nea Gigi are rol de psiholog pe el il pierdem. Si mai grav l-am inlocuit cu un like pe facebook, cu smart-ceva, cu un episod pe Netflix sau cu stirile de seara uitand sa interactionam om cu om.

Magazinele de cartier incep sa dispara chiar si cele de biciclete atacate la baioneta de banii si campaniile de marketing agresiv la fiecare colt de strada ale mall-urilor sau supermarketurilor din margine de oras. Baietii astia reci, calculati ne-au citit punctul slab au simtit ca romanul reactioneaza doar la “REDUCERE” sau “DISCOUNT” drept urmare este Black Friday tot timpul. Bicicletele sunt afisate cu preturi mari, nesimtit de mari apoi cica reduse cu 40-50% si vandute la pret de lista duminica eventual in mall de cineva care stie despre biciclete doar ca are 2 roti si lant. Nu mai vorbim de motaj, reglaj sau garantie.

Noi, care ne scolim mecanicii la cursuri de specializare, investim in personal an de an suntem striviti de campaniile de marketing pe bani multi, imposibil de sustinut de magazinele de specialitate asa ca incepe purgatoriul si se inchid magazine cu traditie.

In 2017 sunt 3, probabil vor fi si in 2018. Noi insa am hotarat sa ne luam la tranta cu ei si in loc sa inchidem, deschidem inca un magazin sau mai exact preluam magazinul Hypersport. Vom continua sa speram ca nu suntem un popor supus consumului de tip pacalici si ca vom cauta calitatea si profesionalismul. Ne face placere sa vi in magazin sa schimbam o vorba sa te intrebam unde te dai, sa mergem impreuna in ture duminica, asta inseamna pentru noi interactiunea din magazine.

Noi cei care ne tragem din bunici ce socializau pe banca in fata portii la drum poate mai avem o sansa sa venim la magazin si sa stam la o vorba cu Pitic in timp ce ne repara furca Rock Shox sau la o sueta cu Dan in timp ce ne face un upgrade bine meritat al iubitei noastre bicle, veche de 5 ani, poate la Alex cu un cadru nou de cursiera care trebuie echipat printre poantele si glumele gustate impreuna. Punem apoi la cale o tura cu toata echipa, poate pe sosea sau poate la munte.

Iar cand un amic vrea o bicla nu vei ezita sa ne recomanzi, trimitandu-l la Ciocio in Baba Novac, la Florin in Tei sau poate la Radu in Caramfil, stiind ca ei sunt doldora de informatii mereu amabili si doritori sa ajute cu un sfat venit din propria experienta si impreuna vor gasi cea mai buna varianta de pret si echipare.

Vestea buna este ca poti alege intre bipaitul sec de la supermaket si prietenii de la magazinul tau, de la Bike XCS.

Anual peste 2000 de clienti ne aleg pe noi adica in fiecare an 2 mii de oameni frumosi ni se alatura.

Cu prietenie,

Adrian si Razvan proprietari Bike XCS

Catalin (Ciocio) manager Bike XCS, sef magazin Baba Novac

Bogdan (Pitic) si ionut mecanici in service Baba Novac

Florin sef de magazin Lacul Tei

Alex mecanic service Lacul Tei

Radu sef magazin Caramfil

Dan si Mihai (Mitza) mecanici in service Caramfil

Laura manager magazin online

Marcel programatorul nostru

Any contabila noastra

Alina si Gabriela departamentul de Marketing