Biciclete de oras - Ghid de cumparaturi

Biciclete de oras - Ghid de cumparaturi

Biciclete de oras, acum sunt mai utile ca niciodata

Cu totii am inceput sa pedalam pe un Pegas sau pe Ukraina, dar de cand au aparut bicicletele cu furci mari si roti cu crampoane care ne-au luat ochii, am dat navala spre MTB-uri, uitand ce inseamna sa fim practici in mediu urban.

Biciclete de oras sau hybrid pot combina viteza unei cursiere cu duritatea unui mountain bike intr-o singura unitate capabila sa faca fata atat obstacolelor urbane cat si unei plimbari pe drum de tara.

Acest tip de biciclete a castigat tot mai mult teren in ultima perioada tocmai datorita beneficiilor pe care le ofera. Este tipul de mijloc de transport care ne sustine sanatatea, mediul si portofelul. Hybridele au ajuns sa ofere performante premium fara a sacrifica confortul sau practicabilitatea.

Bicicleta potrivita pentru tine va depinde de o lista lunga de dorinte. Daca speri ca pedalatul sa devina un mod de a te mentine in forma si de a te distra, atunci o bicicleta de oras rapida cu ghidonul drept este la un pas distanta de o cursiera si poate fi exact ce cauti.

Cu toate acestea, daca esti in cautarea unui  "magarus"  care sa faca fata cu brio traficului zilnic, ai nevoie de un model care are portbagaj si aparatoare de noroi standard. Daca totusi nu te-am convins pana acum si iti doresti o bicicleta buna la toate, vei avea nevoie de un model versatil dar vei fi nevoit sa faci un compromis in privinta vitezei.

Tipuri de biciclete hybride

Biciclete de oras, pentru fitness,  Flat-bar city bike

Acest tip de biciclete este perfect pentru a te mentine in forma, pentru plimbari relaxante de weekend si pentru transport mai rapid. Acestea impart trasaturile de design cu bicicletele de viteza, dar totusi ofera o geometrie mai relaxata care este mai practica si mai confortabila la mersul zilnic si ghidonul drept care ofera un avantaj major de control in trafic.

Cadrele de aluminiu combina cu success duritatea si greutatea scazuta, in timp ce alte modele folosesc furci din carbon pentru a reduce vibratiile. Adesea flat-bar-urile impart componentele cu unele cursiere avand 24 sau 27 de viteze cu angrenaj cu trei foi. Rotile 700c si anvelopele inguste asigura viteza, in timp ce jantele mai late si anvelopele mai mari ruleaza cu un confort sporit si permit cate o plimbare in soft off-road. Multe dintre ele folosesc franele cu saboti desi popularitatea si performantele franei pe disc a facut ca aceasta sa apara din ce in ce mai des pe hybridele high-end.

Un alt avantaj al acestui tip de biciclete de oras este faptul ca au cadre pe care se pot monta usor aparatoare de noroi, lant, ce transforma aceste biciclete in unele de touring sau de uz zilnic.

Biciclete de oras: Trekking

Multe biciclete de oras sunt construite pentru a fi mai practice si mai robuste decat hybridele inspirate din cursiere, ce au ca dotari standard  cosuri, aripi, aparatori de lant sau cricuri.

Acestea mai au cateva elemente menite sa te cucereasca si anume o geometrie ce permite biciclistului sa stea mai vertical, anvelope cu talonul mai mare, pipe ajustabile, sei mai comode si chiar furci cu suspensii.

Ca echipare, majoritatea au intre 24 si 27 de viteze cu toate ca unele au butuci cu cate trei sau cinci viteze integrate. Rotile sunt de 700c iar franele de obicei sunt V-Brake.

Viziteaza oferta de biciclete pentru oras de la BikeXCS!

 

Magazin de biciclete Bike XCS Lacul Tei, Bucuresti

Va asteptam pe Bd. Lacul Tei nr. 126-128, sector 2, Bucuresti.

Program: L-V: 10:00-13:30 14:00-20:00, S: 10:00-14:00

Service: L-V: 10:00-13:30 14:00-18:30, S: 10:00-13:30

Pauza de masa: L-V: 13:30-14:00

Telefon: 0735 818 636

Magazin de biciclete Bike XCS Baba Novac, Bucuresti

Va asteptam pe Bd Str. Baba Novac nr. 11a, sector 3, Bucuresti.

Program: L-V: 10:00-13:30 14:00-20:00, S: 10:00-14:00

Service: L-V: 10:00-13:30 14:00-18:30, S: 10:00-13:30

Pauza de masa: L-V: 13:30-14:00

Telefon: 0731 956 126