Reportaj DIGI 24 despre polita de asigurare a bicicletei in caz de furt

Reportaj DIGI 24 despre polita de asigurare a bicicletei in caz de furt
Ieri, jurnalistii de la Digi 24 au filmat in magazinul nostru BIKE XCS din Baba Novac un reportaj despre asigurarea bicicletei.

Hoţii sunt în pas cu moda. Bicicletele devin ţintă predilectă, mai ales că există în țară exemplare de mii de lei. Doar în Bucureşti se fură 600 de vehicule în fiecare an.

Bicicletele se fură de peste tot. Din parc, din rastelurile de pe stradă, chiar din scara blocului. Imaginile de pe camerele de supraveghere înregistrează asemenea lovituri în toate marile oraşe. La Timişoara, anul trecut, s-au furat peste 400 de vehicule cu două roţi, la Cluj-Napoca, mai mult de 300. Cei mai păţiţi sunt bucureştenii. 50 de biciclete dispar în fiecare lună. Şi sunt aproape imposibil de găsit. „Sunt cazuri în care hoţii fură mai multe biciclete şi schimbă piesele între ele, sperând că nu vor mai fi găsite bicicletele”, spune Cătălin Diaconu, de la BIKE XCS. Culmea este că dispar şi bicicletele legate cu sistem antifurt. Cei care nu vor să rămână fără vehicul trebuie să plătească 300 de lei pe un dispozitiv imposibil de tăiat. Sau îşi supraveghează personal bicicleta. Hoţii sunt cu atât mai tentaţi cu cât pe străzi au apărut biciclete care valorează mii de lei. Există şi modele scumpe, cu echipări mai bune, cu cadre mai performante, care ajung şi la 7000, 7500 de lei”, spune Cătălin Diaconu. Acum, cei care investesc într-un vehicul pe două roţi şi-l pot asigura. Poliţa anuală este 10% din valoarea bicicletei. „Era nevoie de o astfel de asigurare, pentru că în momentul de faţă, în România, se fură cel mai mult din Europa la biciclete”, spune Răzvan Teodorescu.
Sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Timp+liber/Stil+de+viata/Furtul+de+biciclete+ia+amploare+in+marile+orase+Cat+costa+o+asig

Aici poti vedea cum arata polita de asigurare.

Aici gasesti regulamentul complet.

Aici poti calcula prima de asigurare.